Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
bigtheme
You Are Here: Home » Υποψήφιοι της κίνησης

Υποψήφιοι της κίνησης

Σωτήριος Αλεξίου – Φοιτητής Πολυτεχνείου

Γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1991 στην Αθήνα. Σπουδάζει στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΔΠΘ . Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις τάξεις της νεολαίας Συνασπισμού. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών με την Αριστερή Ενότητα και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κωνσταντίνος Βαρελάς – Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκα στην Ξάνθη. Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού μας. Ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Για πολλά χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο των Μηχανικών του Δημοσίου και του ΤΕΕ.
 
Δημήτριος Βασιλειάδης – Έμπορος
 
Αλεξάνδρα Βασιλειάδου Κανδυλίδου – Έμπορος

Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1985 και μεγάλωσα στην ορεινή Σταυρούπολη. Έχω παρακολουθήσει τμήμα κατασκευής ψηφιδωτού στη Θεσσαλονίκη. Ζω μόνιμα εδώ, ενώ μία δεκαετία τώρα εργάζομαι σε επιχείρηση που διατηρώ στα Κομνηνά.
 
Αντώνιος Βασιλείου – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γεννήθηκα το 1967 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από το 1987 έως το 1994 εργάστηκα ως διοικητικός υπάλληλος σε ασφαλιστική εταιρεία . Από το 1994 ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση ως επαγγελματίας των Γραφικών Τεχνών . Το 2005 αποφάσισα να μετοικίσω στην Ξάνθη αναζητώντας ποιότητα ζωής σε μικρότερη πόλη, πιο ανθρώπινη όπου και μετακόμισα με την οικογένεια μου . Με τα προβλήματα της καθημερινής ζωής στην Ξάνθη άρχισα να ασχολούμαι ήδη από τα πρώτα χρόνια της μετεγκατάστασης, αναζητώντας τρόπους για λύσεις στα χρόνια προβλήματα, όπως για παράδειγμα η έλλειψη πρασίνου στις γειτονιές και κυρίως τις νεόχτιστες περιοχές ή την άσχημη κατάσταση στις παιδικές χαρές του Δήμου, την έλλειψη ποδηλατοδρόμων κ.α. , κάνοντας έγγραφες και άλλες αναφορές στη Δημοτική αρχή . Πολλοί από εσάς θα με γνωρίζετε ήδη από τις δράσεις της Ομάδας Χωρίς Μεσάζοντες και την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης όπου είμαι ενεργό μέλος από το 2011 με σκοπό τη διακίνηση προϊόντων απευθείας από τους Παραγωγούς . Όραμα μου είναι η νέα μου πατρίδα να γίνει μία Ευρωπαϊκή πόλη οικολογική, φιλόξενη, πόλο έλξης τουρισμού με τόνωση της τοπικής οικονομίας . Μία πόλη φιλική προς τους κατοίκους και κυρίως προς τα παιδιά, που σέβεται και αγαπά τον πεζό και τον ποδηλάτη, αλλά και τον συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες . Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν όλοι μαζί οι πολίτες δουλέψουμε για την Ξάνθη που μας αξίζει .
 
Χαρίκλεια Γιαννακίδου – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στα Κομνηνά Ξάνθης το 1971 και εργάζεται ως δασκάλα τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ το 1993.Στα χρόνια που εργάζεται στην εκπαίδευση έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τα μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια φορέων κα συλλογικοτήτων όπως ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συν/σμός Κομνηνών, στον Ερυθρό Σταυρό, στο τμήμα των Δόκιμων Αδελφών Νοσοκόμων, στο Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης η «Αγάπη», και τα τελευταία 2 χρόνια τελεί μέλος του Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.
 
Τριαντάφυλλος Γκαλιδούδης – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961 . Απόφοιτος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξ/πόλης και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δ.Π.Θ. Διορίστηκε στην Ξάνθη το 1986 και υπηρετεί στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθη . Είναι πατέρας δύο παιδιών, συνδικαλιστής του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης από το 1987 . Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
 
Διονύσιος Γρηγοριάδης – Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 
Ευαγγελία (Λία) Δαμιανάκη – Φιλόλογος – ΔΣ ΕΛΜΕ Ξάνθης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τα Χανιά. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησα το 1989. Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στην Μ. Βρετανία πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education). Διορίστηκα στην Ξάνθη το 1999 και καθώς γοητεύτηκα από την Παλιά Πόλη αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να εγκατασταθούμε και να πολιτογραφηθούμε Ξανθιώτες. Από το 1999 συνεργάζομαι με τη ΦΕΞ σκηνοθετώντας θεατρικές παραστάσεις. Είμαι ταμίας στην ΕΛΜΕ Ξάνθης και τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας.
 
Γεώργιος Δελλής – Φοιτητής Πολυτεχνείου

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1993 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Λειβαδιά Βοιωτίας . Σπουδάζει στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο ΔΠΘ. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών με την Αριστερή Ενότητα και μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από το 2011.
 
Δημήτριος Εξίογλου – Μηχανικός Μεταλλείων

Γεννήθηκε το 1957 στο Ροδολείβος Σερρών. Είναι Μηχανικός Μεταλλείων, μέλος του Τ.Ε.Ε. Εργάζεται στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) από το 1987 και είναι προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Α.Μ.Θ. τα τελευταία 2 χρόνια. Από το 2010 εκλεγμένος στην τοπική επιτροπή του συνδικάτου.
 
Άννα Ευσταθιάδου – Δημόσιος Υπάλληλος

Γεννήθηκε το 1960 στον Κεχρόκαμπο Καβάλας και είναι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενη στον ιδιωτικό και από το 2009 στο δημόσιο τομέα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
 
Χασάν Ζιμνάκ – Άνεργος

Γεννήθηκε το 1986 και μένει και δραστηριοποιείται στα Κιμμέρια Ξάνθης. Είναι απόφοιτος του Ενιαίου Εσπερινού Λυκείου και ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένος με τη Χατιτζέ Μολλά Αλή.
 
Νεμαάτ Ιδρίζ Ογλού – Ελεύθερη Επαγγελματίας

 
Σουλεϊχά Ιμπραήμ – Ιδιωτικός Υπάλληλος

 
Γεώργιος Καλιαμπάκας – Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών

 
Χουσεΐν Καρά Οσμάν – Οικοδόμος

Γεννήθηκε στον Έρανο Ξάνθης το 1966. Είναι οικοδόμος, άνεργος. Παντρεμένος με την Αϊνούρ και έχει δύο παιδιά.
 
Αναστάσιος Καραδέδος – Ιατρός – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Γεννήθηκε στον Πέπλο Έβρου το 1956. Ζει στην Ξάνθη από το 1993 και είναι νευρολόγος ψυχαναλυτής. Είναι παντρεμένος με την Ντορίλι Ισουά και πατέρας τεσσάρων παιδιών . Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης από το 2011 .
 
Αριστοκλής (Άρης) Καραμανίδης – Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τα ραδιόφωνα έπαιζαν μετά μανίας το «Dust in the wind» των Kansas, όταν οι γονείς μου ο Λάκης και η Δώρα έτρεχαν στο μαιευτήριο στα τέλη του Γενάρη του 1978. Όντας δεύτερης γενιάς ποντιακής προσφυγικής καταγωγής ο πατέρας και θρακιώτικης η μητέρα, δεν έδωσαν και πολύ σημασία στις αλλοδαπές μουσικές εξελίξεις της εποχής.
Τους θυμάμαι πάντως ως εκπαιδευτικοί να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μας παρέχουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη παιδεία και να ξενιτευόμαστε ακόμα και στη Γερμανία για να μπορούμε να έχουμε ακόμα και μαθήματα πιάνου και μια γλώσσα ακόμα στην εργαλειοθήκη των γνώσεών μας. Αν και αυτοί οι κόποι τους έπιασαν τόπο, η προσπάθειά τους να μας κατευθύνουν προς την ιατρική ή την δικηγορία απέτυχε παταγωδώς μιας και εγώ και ο αδερφός μου ο Θανάσης τελικά γίναμε Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί. Μπήκα στο Πολυτεχνείο για να γίνω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά ο ορισμός μου ως υπεύθυνος προγράμματος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και ο μαύρος μπερές των Τεθωρακισμένων φρόντισαν να ασχοληθώ με το επάγγελμά μου όχι πριν το 2007.
Λένε ότι όποιος έρχεται για σπουδές στην Ξάνθη, δύσκολα φεύγει, κι εγώ δεν κατάφερα (βέβαια δεν προσπάθησα κιόλας) να αποτελέσω εξαίρεση. Εξάλλου οι μαγευτικοί άνθρωποι αλλά και η εξαιρετική ομορφιά, ιδίως της Παλιάς Ξάνθης, δε στο επιτρέπουν. Η αύρα αυτή με ώθησε να υλοποιήσω την πρώτη επαγγελματική μου απόπειρα στην Ξάνθη. Έτσι ξεκίνησα την ατομική μου επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας, οποία είδα να ανθίζει στην τεχνική εταιρεία ARC Group ΕΠΕ το 2010. Μπορεί το παρουσιαστικό μου να μην εμφυσά ενεργητικότητα, αλλά η ενέργεια είναι η ζωή μου. Έτσι λοιπόν εκτός από μελετητής, είμαι και Ενεργειακός Επιθεωρητής ενώ το κομμάτι αυτό το έχω παρουσιάσει σε διαλέξεις αλλά το διδάσκω και στα σεμινάρια εκπαίδευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών. Φυσικά όλο αυτό το διάστημα η μία απασχόληση δεν ήταν αρκετή (και οικονομικά αλλά και λόγω ψυχοσύνθεσής μου) και έτσι έχω ασχοληθεί με τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής σε ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν έχει κεφάλαια από πανεπιστημιακά φυτώρια κομμάτων. Πηγάζει από την ανάγκη να προσφέρω το λιθαράκι μου σε έναν τόπο που ακόμα και όπως είναι τώρα, παραμελημένος, σαν σκόνη στον άνεμο, μαγεύει και τον πιο ξένο. Μιλάω αγγλικά λόγω ανάγκης και γερμανικά λόγω διαμονής στη χώρα όπου μου δίδαξαν και γαλλικά, αλλά παραμένουν πεισματικά ανεπαρκή.
Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να παίζω μουσική, να ταξιδεύω και να ψαρεύω, όποια κι αν είναι η συνέχεια της επαγγελματικής ή πολιτικής μου ενασχόλησης.
 
Μαρία (Μαίρη) Καρανάσου Μπατζακίδου – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στην Ξάνθη και εδώ υπηρέτησε όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως δασκάλα, υποδιευθύντρια, διευθύντρια και Σχολική Σύμβουλος.
Για πέντε χρόνια εξελέγη γραμματέας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και αγωνίζεται για τις καλύτερες μέρες.
 
Μαρία Καραογλάνη – Τραπεζική Υπάλληλος

Γεννήθηκα και διαμένω στην Ξάνθη από το 1957. Εργάζομαι σε τράπεζα εδώ και 35 χρόνια. Από το 1991 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης (ΕΟΣ Ξάνθης) καθώς επίσης από το 2009 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ).
 
Άγγελος Κολώνιας – Αρχιτέκτων Μηχανικός

Δεν θα αναφέρω τις λεπτομέρειες του βίου μου, την αγωνιστική μου πορεία στην μέχρι σήμερα ζωή μου , τις θέσεις μου σε όργανα και διοικήσεις ….. Πιστός στις αρχές μου , που εσείς θα κρίνετε. Πέραν του σεβασμού και της εκτίμησης σας στην παράταξης μας είναι απαραίτητη και η βοήθεια σας για την αλλαγή της παρούσας κατάστασης στον Δήμο . .
 
Ευάγγελος (Βαγγέλης) Κοντόπουλος – Μουσικοσυνθέτης

Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Krnov της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 χρόνων και σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Έκτοτε συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και στη δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, πραγματοποιώντας παράλληλα solo εμφανίσεις με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά είδη μπάσου (ηλεκτρικό με τάστα, άταστο και ηλεκτρικό κοντραμπάσο). Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σύγχρονο χορό ενώ παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής.
Κυκλοφόρησε τρεις προσωπικούς δίσκους με τίτλους: «Σαν το νερό που κυλάει», το ζωντανά ηχογραφημένο «Solo live performace in museum» και το «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ» με ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μάκη Σεβίλογλου, Μαρία Λούκα και το συγκρότημα «Οn the road» .
 
Γκιουρσέλ Κουρού – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

Είμαι 30 ετών και κατάγομαι από το χωρίο Κιμμέρια της Ξάνθης. Είμαι απόφοιτος Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηριών Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως ιδιωτικώς υπάλληλος σε τοπική επιχείρηση και ασχολούμαι με το θέατρο από το 2012 ως ηθοποιός σε τοπικό επαγγελματικό θίασο. Κάτοχος Πιστοποίησης City & Guilds (Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού. ESOL, Business Skills, IVQs). Ομιλώ άριστα την Ελληνική και την Τουρκική γλώσσα (Κάτοχος Πιστοποίησης), εμπειρική γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
 
Χρήστος Λιάρος – Δασολόγος

Κατάγεται από αγροτική οικογένεια, γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στο χωριό Αδάμ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης .

Σπουδές: Αποφοίτησε από το Τμήμα Δασολογίας και Φ. Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. το 1991.

Κοινωνικά:Είχε ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις στα φοιτητικά του χρόνια, κυρίως μέσα από το αυτοδιαχειριζόμενο ράδιο Ουτοπία Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 1989-1991. Το 2012 βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης για την προσφορά του ως δότης αιμοπεταλίων,

Επαγγελματικά: Την περίοδο 1995-96 εργάστηκε ως τοπικός συνεργάτης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του ΕΚΒΥ για το Κέντρο Πληροφόρησης Κορώνειας – Βόλβης. Από το 1998 έως 2001 ασχολήθηκε με κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου σε Δήμους και Δασαρχεία στην Βόρειο Ελλάδα. Το 2002 προσλήφθηκε στην Δασική Υπηρεσία Ζακύνθου όπου και εργάστηκε για τέσσερα χρόνια περίπου στο τμήμα Προστασίας Δασών. Το έτος 2006, ύστερα από δική του πρωτοβουλία μετατέθηκε στη Ξάνθη και έκτοτε εργάζεται στο τοπικό Δασαρχείο.

Πολιτική : Είναι ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ξάνθης ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος αν/χης Ξάνθης του Περιφερειακού Συνδυασμού «Οικολογία-Αλληλεγγύη».

Άλλα περίεργα: Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου δεν είχε καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο σήμερα έχει αλλάξει συνήθειες και είναι πλέον (μαζί με τα παιδιά του) σχεδόν μόνιμος στα γήπεδα και ειδικά στα Πηγάδια.

 
Μαρία Λουκοπούλου – Βιολόγος – Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1960. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό μου στο Βιολογικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έζησα, σπουδάζοντας και δουλεύοντας, πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες. Διορίστηκα ως εκπαιδευτικός στη Ξάνθη το 1997 και, όλη η οικογένεια, επιλέξαμε να μείνουμε οριστικά εδώ.
Από το 2007 συμμετέχω ενεργά, από διάφορες θέσεις, στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης.rnΜέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη δημιουργία του, δραστηριοποιούμαι σε διάφορες κινήσεις πολιτών.
Είμαι παντρεμένη με τον Ραφίκ Χακ και έχουμε ένα γιο 15 χρονών, το Νικόλα.
 
Γεώργιος Μαθιουδάκης – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1980. Πατέρας μου είναι ο Αριστείδης Μαθιουδάκης και μητέρα μου η Βασιλική Δούλη, ενώ έχω έναν αδελφό το Δημήτρη. Κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης από τον πατέρα μου και από τη Βόρειο Ήπειρο και την Ανατολική Θράκη από τη μητέρα μου. Τελειόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παρ/τος Χανίων Τμήμα Ηλεκτρονικής. Παρακολούθησα σεμινάρια του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και Συνέδριο του Πολυτεχνείου Κρήτης, τα οποία είχαν σχέση με «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ». Επίσης έχω συμμετάσχει στο ERASMUS Intensive Programme «Applications of Electronics in Plasma Physics» του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και στο πρόγραμμα ERASMUS «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» για το χειμερινό εξάμηνο 2010-2011 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Βοημίας της ΤΣΕΧΙΑΣ, ως φοιτητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά, μέτρια Γερμανικά και Γαλλικά και λίγα Τσέχικα.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
-Διετέλεσα μέλος του 15μελούς συμβουλίου του 6ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Ξάνθης.
-Μέλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1996 και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2000. Μέλος της Ν.Ε. της Ν.ΠΑΣΟΚ Χανίων το 2005-2007 και υποψήφιος για την Κ.Ε. της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2007, όπως και σύνεδρος στα συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2004 και 2005.
-Μέλος της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Χανίων κατά τα έτη 2000 έως και 2008, με κάποια διαστήματα παύσης μου από την παράταξη κατά τα έτη 2001,2002 και 2003, λόγω διαφωνίας μου με τους διοικούντες της παράταξης σε ζητήματα πολιτικής και λόγω συνδιαλλαγών της τότε ηγεσίας της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Χανίων με μερίδα των καθηγητών της Σχολής μου, όπου και διαγράφηκα δυο φορές από την τότε ηγεσία. Διετέλεσα Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Χανίων κατά το έτος 2003-2004. Συμμετείχα στα κινήματα, ενάντια στην Αναθεώρηση του Άρθρου 16 και στην αλλαγή του Νόμου Πλαισίου των Πανεπιστημίων-Τ.Ε.Ι., όπως και σε αντιπολεμικά κινήματα και εναντίον αντεργατικών νομοσχεδίων.
-Μέλος στο Δ. Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παρ/τος Χανίων κατά το έτος 2001, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Χανίων κατά το έτος 2003-2004 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Χανίων κατά τα έτη 2004 έως 2007. Επίσης διετέλεσα μέλος στα όργανα συνδιοίκησης με τους καθηγητές του Τ.Ε.Ι. Χανίων,ως εκπρόσωπος των φοιτητών και στο ανώτερο όργανο διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, τη Γενική Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
-Εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη» 2012-2015 και ένας από τους εκπροσώπους του Σ.Ε.Α. Ξάνθης «Η Αγάπη» στην Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και εν ενεργεία Γραμματέας του Δ.Σ. της Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης από το 2013 έως και τώρα. Υπήρξα μέλος στα χορευτικά συγκροτήματα της Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων και του Τ.Ε.Ι. Χανίων.
-Παρακολούθησα μαθήματα πιάνου και φωνητικών και ήμουν μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης και έπειτα της Μικτής Χορωδίας του Ωδείου Ξάνθης.

 
Ευτέρπη Μαϊτόγλου – Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1953. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος της Νομαρχίας Ξάνθης.
 
Χασάν Μαλκότς – Οδοντίατρος

Γεννήθηκε στον Έρανο Ξάνθης το 1965. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης από το 2002. Δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2006-2010 και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Παντρεμένος με την Χιουλιά Μπουλ και έχει δύο παιδιά.
 
Χαρίκλεια Μάντη – Φοιτήτρια Πολυτεχνείου

Γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας το 1992, αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο της πόλης το 2010 και σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης. Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό της Νεολαίας Συνασπισμού και τώρα ως μέλος της Νεολαίας Συ.ΡΙΖ.Α.
 
Ιωάννα Μερτζιανίδου – Γεωπόνος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε στην Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ.
Εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη μετά τον γάμο της με τον Ξανθιώτη γεωπόνο Κώστα Μολλά και απέκτησε 2 παιδιά. Εργάσθηκε αρχικά σαν σύμβουλος λαικής επιμόρφωσης στο ΣΛΕ της ΝΕΛΕ Ξάνθης, σαν γεωπόνος στο υπ. Γεωργίας στη Νομαρχία και σε χωριά του Ν. Ξάνθης, και τα τελευταία 24 χρόνια σαν καθηγήτρια στο 1ο ΤΕΛ και στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
΄Εχει επιμορφωθεί σε παιδαγωγικά θέματα στην ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης.
΄Εχει σπουδάσει θέατρο στην δραματική σχολή του ΚΘΒΕ και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του στα φοιτητικά της χρόνια.
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας της ΦΕΞ, της ομάδας γυναικών Ξάνθης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Παλιάς Χρύσας. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) Ξάνθης.
Προσβλέπει σε μια πόλη δημοκρατική και συμμετοχική, όπου μπορεί να έχει λόγο κάθε πολίτης, αλληλέγγυα στους αδύναμους, μια πόλη όμορφη και καθαρή , προσβάσιμη σε όλους , με υποδομές για ένα επίπεδο ζωής που αξίζει σε όλους τους πολίτες.
 
Ιρφάν Μολλά – Εργάτης

Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1979 στην οποία και κατοικώ. Είμαι αρραβωνιασμένος με την Χαιριέ Εμίν. Για 9 χρόνια δούλεψα ως υπάλληλος σε πρατήριο υγρών καυσίμων όπου ήμουν υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών και της διανομής. Από ξένες γλώσσες μιλάω τούρκικα, βουλγάρικα και σπαστά αγγλικά.
Οι αριστερές μου πεποιθήσεις με κάνουν να πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης με αρχηγό τον Νίκο Ανταμπούφη, πράγμα το οποίο με ώθησε στην ενεργό συμμετοχή και στην υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος, με φόντο το καλύτερο αύριο.
 
Γεώργιος Ντάραμπας – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Ονομάζομαι Ντάραμπας Γεώργιος, γεννηθείς το 1950 . Αποφοίτησα από την παιδαγωγική ακαδημία Θες/νίκης και διορίστηκα στην Ξάνθη όπου και υπηρέτησα όλα τα χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή μου το 2009 . Τα τελευταία έντεκα χρόνια υπηρέτησα στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης ως Δ/της . Είμαι παντρεμένος από το 1975 με την Μπαλτατζή Σοφία και έχω δυο κόρες, η μία φιλόλογος και η άλλη δικηγόρος .
 
Ραΐφ Όμπαση – Άνεργος
 
Γεώργιος Παπανικολάου – Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.,63 ετών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ελεύθερος επαγγελματίας κατασκευαστής σε όλη την Επικράτεια.rnΕνδεικτικά Έργα Ν.Ξάνθης
Δημοτική Πινακοθήκη ,Κλειστό Γυμναστήριο ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ,120 Προκατασκευασμένα Σπίτια με τον Περιβάλλοντα Χώρο ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ,Κ.Υ. Σταυρούπολης,Γήπεδο Χρύσας, Γέφυρες Μύκης & Ν. Κεσσάνης, Δασικό Χωριό,Προκατασκευασμένα Σχολεία και Νηπιαγωγεία.
Ξενοδοχεία
Έλενα, Δημόκριτος Β΄Φάση, Νατάσσα Β΄Φάση, Ξανθίπειο(Μελέτη)
Εργοστάσια Δέρας & ΣΕΒΑΘ (Επίβλεψη), Σφαγεία Ξάνθης, Cotton Soft, Επέκταση ΣΕΚΑΠ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
-Γραμματέας ΚΚΕεΣ 1976-1986
-Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης 1981-1984
-Μέλος Διοικούσας Τ.Ε.Ε. 1981-1984
-Πρόεδρος ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπάσκετ)1989-1994
-Πρόεδρος ΞΑΝΘΗ Α.Ο.(Μπάσκετ) 1996-1998
-Υποψήφιος του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ στις Δημοτικές 2010
-Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Βουλευτικές 2012

 
Κλεοπάτρα Πεταλά – πρ. υπεύθυνη ΝΕΛΕ Ξάνθης

Γεννημένη το 1955. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Δραστηριοποιείται στο χώρο των κινημάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
Δημήτριος Πολυχρόνης – Μαθηματικός

Γεννήθηκε στην πόλη της Ξάνθης το 1989, αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης και ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετείχε στο Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων Ξάνθης (Δράση του ΚΕΣΠΕΜ) και εργάστηκε σε αυτό ως εμψυχωτής το καλοκαίρι του 2012. Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε όλα τα φοιτητικά κινήματα από το 2006 και διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικών, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Μαθηματικών και μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Άλλες Δράσεις
2012: Συμμετοχή στη Δράση του Συνηγόρου του Παιδιού για τους Νέους της Θράκης.
2008 – σήμερα: Αρθρογραφία στο περιοδικό Λαμπτήρας Πυρακτώσεως.
2007 – 2010: Μουσικός Παραγωγός και Ηχολήπτης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, UOC Radio 96,7.
2004: Διάκριση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις εξετάσεις «Θαλής» και συμμετοχή στις εξετάσεις «Ευκλείδης».

 
Γεώργιος Πολυχρονίδης – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Έχει εργαστεί στην ΚΟΜΟΤΕΞ από το 2001 έως το 2006. Επίσης από το 2006 έως το 2011 σε πρατήριο υγρών καυσίμων και την περίοδο αυτή εργάζεται ως διανομέας. Μιλάει εκτός από τη μητρική του και τη ρώσικη γλώσσα άριστα.
 
Δημήτριος Σαμακωβίδης – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1962. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης το 1982. Υπηρετεί σαν δάσκαλος σε πολλά σχολεία του Νομού Ξάνθης για 30 χρόνια.
Διετέλεσε μέλος της 3μελούς Επιτροπής Κατασκηνώσεων Αβδήρων (2007-2010) σαν εκπρόσωπος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Εκλέχτηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης το 2014.
Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από το 1989. Είναι στην Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης από το 2001 έως σήμερα.
 
Φαΐκ Σεχ – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Γεννήθηκα το 1981 στη Ξάνθη όπου και μεγάλωσα.rnΠήγα στο 3ο γενικό λύκειο Ξάνθης και έπειτα στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ξάνθης και αποφοίτησα ως σχεδιαστής μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή τμήμα δομικών έργων.
Εργάζομαι σε εταιρία εμπορίου τροφίμων ως αντιπρόσωπος Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί 5 χρονών.
 
Ηλίας Σιούτας – Οικονομολόγος – Επιστ. Συνεργ. ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
 
Ευθύμιος Σκούπρας – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στο Αργυροπούλι του Νομού Λάρισας τo 1962.
Ζει μόνιμα και εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια στην Ξάνθη.
Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Διευθυντής στο Γυμνάσιο N.Ολβίου ν.Ξάνθης. Tελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν.Ξάνθης τα τελευταία επτά (7) χρόνια.
Συμμετείχε στην δημιουργία του αθλητικού τμήματος του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα του Νομού Ξάνθης. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Ξάνθης. Eίναι μέλος της Δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Ξάνθης σαν εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ. Ήταν στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας το διάστημα 2000-2002 σαν εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ.
Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Γιαννίκη, δικηγόρο Ξάνθης και έχουν δύο παιδιά φοιτητές στην Νομική Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Ξάνθης αντίστοιχα.
 
Κωνσταντίνος Σκούρας – Πολιτκός Μηχανικός ΤΕ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967. Είμαι πολιτικός μηχανικός ΤΕ. Δραστηροποιούμαι στην Ξάνθη από το 1999 εργαζόμενος σε τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες έργων του νομού (κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην βιομηχανική περιοχή Ξάνθης στην ΣΕΚΕ στο εργοστάσιο ζάχαρης στα πλαστικά Θράκης στην γαλακτοβιομηχανία Ροδόπης αυτοκινητόδρομος Λεύκης – Δεκάρχου) Από το 2004 και μετά έχω προσωπική επιχείρηση κατασκευής δημοσίων – ιδιωτικών έργων. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη.
 
Σόνια Σκούρτου – Ιατρός Κ.Υ. Σταυρούπολης

Η Σόνια Σκούρτου είναι σήμερα Γενική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1993. Είναι μητέρα τριών παιδιών, δυο αγοριών και ενός κοριτσιού.
 
Παρασκευή (Βούλα) Σπύρου – Γεωπόνος

Γεννήθηκε το 1958 στη Στενή της Εύβοιας και από το 1986 μένει μόνιμα στην Ξάνθη. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως Γεωπόνος επί 10 χρόνια στη Διεύθυνση Γεωργίας Ξάνθης και στη συνέχεια ως εκπαιδευτικός Γεωπόνος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού.
 
Γερακίνα Σταθοπούλου – Οικιακά

Μέλος της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης με συμμετοχή στο Διοικητικό της Συμβούλιο για αρκετά έτη. Διετέλεσε υπεύθυνη στο Λαογραφικό Μουσείο.
 
Δημοσθένης Μαρίνος (Δήμος) Σταθούλης – Μουσικός – Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ο Δήμος Σταθούλης γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ήρθε ως φοιτητής του Δ.Π.Θ. στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Ξανθή όπου διαμένει μέχρι σήμερα με την οικογένειά του. Παράλληλα με τις σπουδές στο πολυτεχνείο επέκτεινε τον κύκλο σπουδών του πάνω στην μουσική. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής μουσικής και συνθέτης για ραδιοτηλεοπτικά και κινηματογραφικά μέσα.
 
Γρηγόριος Στογιαννίδης – Πρόεδρος Σωματείου Εργαζ. Casino Ξάνθης

Ιδιωτικός υπάλληλος . Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνου Ξάνθης . Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
 
Βασίλειος Τερζής – Ξεναγός περιβάλλοντος

Γεννήθηκα στην Μυτιλήνη το 1967, τελείωσα στο Κρατικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης το 1995 τη σχολή Επιμελητών – Ξεναγών Εθνικών Δρυμών και Χώρων Αναψυχής .
Τον επόμενο χρόνο δουλεύω στο Μουσείο Φύσης Νέστου στην Χρυσούπολη και το 1997 ήρθα στην περιοχή της Ξάνθης συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής για την προστασία της Λαγκόνας και της Νανόχηνας .
Από το 1998 μέχρι σήμερα δουλεύω στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας για την προστασία και ανάδειξη των περιοχών αυτών.
Παράλληλα η ενασχόληση μου με τα θέματα που αφορούν την προστασία και περίθαλψη άγριων ειδών και την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με το σύλλογο ΔΡΑΣΗ για την Άγρια Ζωή και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων σε επίπεδο εθελοντισμού, έχει στόχο την ανάπτυξη του φιλοπεριβαλλοντικού πνεύματος ελπίδα για την επιβίωση του Ανθρώπου…
 
Θεόνη Τσατσαρίδου – Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Κατάγομαι από το Φανάρι Κομοτηνής. Σπούδασα στη γαλλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης, στην ακαδημία Θεσσαλονίκης και το Παιδαγωγικό τμήμα του Δ.Π.Θ. Εργάστηκα ως δασκάλα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η έλλειψη ίσων ευκαιριών στην Εκπαίδευση με ώθησε να ασχοληθώ με τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες – αναπηρίες. τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Ξάνθη ως δασκάλα ειδικής αγωγής.
Από το 1977 αγωνίζομαι με την Αριστερά στα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μου και της χώρας, συμμετέχοντας στα τοπικά και περιφερειακά συμβούλια των δασκάλων.
Πιστεύω ότι ένας κόσμος ενημερωμένος, ευαισθητοποιημένος και συνειδητοποιημένος μπορεί να συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στο καλό του τόπου του.
 
Αθανάσιος Τσολακίδης – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1962 και μεγάλωσα στη Νέα Κεσσάνη. Από το 1999 μένω μόνιμα στο Εύμοιρο.
Είμαι δάσκαλός και υπηρετώ στο Δημοτικό Σχολείο του Ευμοίρου. Για πέντε χρόνια υπηρέτησα και στα ελληνικά σχολεία του Βελγίου.
Είμαι παντρεμένος με την Αφροδίτη Κασάπη και πατέρας δύο παιδιών, φοιτητών πια.
 
Δημήτριος Φυσεκίδης – Εκπαιδευτικός

Ο Δημήτρης Φυσεκίδης γεννήθηκε στην Παλιά Ξάνθη το 1967 και ακόμα εκεί είναι μεγαλώνοντας τα δυο του παιδιά . Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και από το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής της ίδιας πόλης. Εργάζεται στη μειονοτική εκπαίδευση από το 1993 και καθώς χρησιμοποιεί προηγμένα διαδραστικά μοντέλα εκπαίδευσης ομιλεί την πομακική, ως αποτέλεσμα της επίδρασης των μαθητών του πάνω του. Επί μακρόν στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Προστασίας της Παλιάς Ξάνθης, αντιπρόεδρος σήμερα, μάχεται παντοιοτρόπως για την προστασία της Παλιάς Ξάνθης από τους κινδύνους του καιρού μας.
 
Ιωάννης Χαραλαμπίδης – Εργαζόμενος Δ.Π.Θ. – Πρόεδρος Ορειβατικού Συλ. Ξάνθης

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1954 και τα περισσότερα χρόνια μέχρι σήμερα τα έζησε στην Παλιά Πόλη. Ο Φοίβος και η Δάφνη είναι τα δυο παιδιά του. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός και εργάζεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Το αστικό και το φυσικό περιβάλλον, τα προβλήματά του και οι δράσεις μέσα σ αυτά έχουν μέχρι σήμερα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των ενδιαφερόντων του, των δραστηριοτήτων του και της ενεργητικότητάς του. Από το 1981 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης και από τότε μέχρι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσα από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την πόλη, το περιβάλλον και τον αθλητισμό έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες, χρήσιμες για την ενασχόλησή του με τα του Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης – ορεινής περιοχής.rnΟ Γιάννης Χαραλαμπίδης πιστεύει ότι θέματα όπως:
– η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Ξάνθης, που όλως αδίκως ταλαιπωρούνται από την κακή δημοτική πολιτική πολλών δεκαετιών (καθαριότητα, σκουπίδια, κυκλοφοριακό, δημοτικά τέλη, κοινωνική αλληλεγγύη, συμπολίτες μας με ιδιαίτερες ανάγκες κλπ)
– ο τρόπος διαχείρισης και λειτουργίας της Παλιάς Πόληςrn- η πολιτιστική πολιτική, η οργάνωση των φορέων του πολιτισμού και η αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου
– η υποστήριξη του μαζικού συλλογικού αθλητισμού και η οργάνωση των αθλητικών συλλόγων, με την αρωγή του Δήμου, στη βάση του υγιούς αθλητισμού με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου
– η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
– το ζωντάνεμα των χωριών της ορεινής Ξάνθης μέσα από σύγχρονες μορφές γεωργίας, κτηνοτροφίας, υλοτομίας και επεξεργασίας των παραγόμενων προϊόντων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
– η ήπια τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης ο οποίος διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και μεγάλης οικολογικής αξίας, την Παλιά Πόλη, την Σταυρούπολη και τα ορεινά χωριά μας που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς είναι κάποια από τα κύρια προβλήματα που οι συμπολίτες μας απαιτούν λύσεις και τις δικαιούνται απόλυτα.

 
Μαρίνα Χατζηαντωνίου – Μοδίστρα

Ζει στη Νέα Μορσίνη Ξάνθης και εργάζεται ως μοδίστρα. Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Γεωργιανά και Τουρκικά. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.
 
Αγγελική Χατζημπάρμπα – Οικιακά

Γεννήθηκα το 1948 στην Κρήνη Παρανεστίου. Είμαι σύζυγος του Παναγιώτη Χατζημπάρμπα και μητέρα τριών παιδιών με τρία εγγόνια.
Ασχολήθηκα με τα οικιακά και με το μεγάλωμα των παιδιών μου. Με γραμματικές γνώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθήτευσα στον αυτοδίδακτο σύζυγό μου και νυν συγγραφέα.
Ερασιτέχνης καλλίφωνη αοιδός, αναγνωρισμένη από τον αείμνηστο, μέγα Κόρο Γεώργιο, ο οποίος, όταν άκουσε την κασέτα μου, δήλωσε: «Κυρία μου, αν δεν έχεις υποχρεώσεις οικογενειακές, μπορείς από αύριο, να έρθεις στο συγκρότημά μου. Σου έχει χαρίσει η φύση το χρυσό λαρύγγι».
Κατάγομαι από συντηρητική οικογένεια. «Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά».
Σήμερα με τη νέα γενιά και τη νέα Ελλάδα που ξημερώνει με το ΣΥΡΙΖΑ.
 
Παναγιώτης Χατζημπάρμπας – Συνταξιούχος

Γεννήθηκα το 1937 από πρόσφυγες γονείς στο Ιωνικό Ξάνθης. Με γραμματικές γνώσεις Γυμνασίου. Είμαι αυτοδίδακτος και με συγγραφικό έργο έτοιμο σήμερα για έκδοση από εκδοτικό οίκο της Ξάνθης. Συνταξιούχος του ΟΓΑ με την κατώτερη σύνταξη υπερήλικα, αν και εργάστηκα πάνω από 20 χρόνια στη γεωργία και πάνω από πενήντα χρόνια στον κατασκευαστικό τομέα με χιλιάδες ημέρες εργασίας, με ένσημα όλα βαρέα, σε ένα ανάλγητο αντικοινωνικό κράτος.
Έχω μια μεγάλη ιστορία και το κρατώ το βάρος του οικογενειακού μου δέντρου περίπου δύο αιώνων, ξεκινώντας από το Ελληνικό Τριπόλεως με αγώνες κα θυσίες σε ανθρώπινες ζωές, με πρώτο θύμα προγόνου μου κατά την επανάσταση του 1821 αλλά και σε όλους τους αγώνες, απελευθερωτικούς και κοινωνικούς, με πολλά θύματα μέχρι σήμερα.
Συμμετέχω και εγώ ενεργά σε όλους τους αγώνες, πολιτικούς και κοινωνικούς από το 1955 με τη ΕΔΑ, το 1981 και 1985, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Εσωτερικού, και με το ΣΥΝ. το 1989 και το 1990 και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του με ενεργή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, με παρεμβάσεις και προτάσεις δημοσιευμένες.
 
Έρση Χούχου – Φιλόλογος

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1969. Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. Εργάζεται στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
 
Αικατερίνη (Κατερίνα) Ψαθά Αδαμίδου – Νοσηλεύτρια

Είναι μητέρα τριών παιδιών, εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ξάνθης . Είναι μέλος της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής (παράρτημα Ξάνθης) και του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης. Εργάστηκε εθελοντικά για δύο χρόνια στο πρόγραμμα προληπτικής παιδιατρικής Νομού Ξάνθης.
 
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes l.artbetting.net full information
How to register at bookamkersHere

© 2014 Αυτοδιοικητική Παράταξη για τον Δήμο Ξάνθης Πολίτες για την Ξάνθη

Scroll to top