Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
bigtheme
You Are Here: Home » ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ (ΕΚΛΟΓΕΣ 2014)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ (ΕΚΛΟΓΕΣ 2014)

Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται, δεν αφορούν μόνο στη διαχείριση και στις προοπτικές του Δήμου Ξάνθης αλλά εξαρτώνται από τη γενική πολιτική κατάσταση στη χώρα καθώς και από τις θεσμικές παρεμβάσεις που αναπτύσσονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή η διαπίστωση καθορίζει τη συγκρότηση της εκλογικής μας παρέμβασης σε αντίθεση με προσωποπαγείς κινήσεις και παράγοντες – διαχειριστές ψήφων. Η αντίληψή μας διέπεται από την πολυεπίπεδη Συμμετοχικότητα στο Δήμο ενώ η δράση μας αναπτύσσεται με Διαφάνεια και εφαρμόζεται στο Δημόσιο πεδίο.
Η αναφορά στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως είναι τα μνημόνια, αποτελεί αναγκαίο στοιχείο μιας ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ πολιτικής στους δήμους η οποία εκθέτει τις δήθεν «ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές Κινήσεις» που λαμβάνουν σαφή θέση με την ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΑΤΗ ουδετερότητα και σιωπή τους. Η κρίση, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα μνημόνια διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταλύουν την όποια ανεξαρτησία της. Ο οικονομικός της στραγγαλισμός οδηγεί στην ακύρωση του ρόλου της στην αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Πρόκειται για σαφή κεντρική επιλογή και όχι αναπόφευκτη εξέλιξη. Σε αντίθεση με δημάρχους που θεωρούν ότι η κρίση είναι και ευκαιρία ή αναπτύσσουν συνεταιρισμούς με τους απανταχού Φούχτελ, προσβλέπουμε σε μια δημοτική αρχή που συμπαρίσταται στις επιλογές των πολιτών και είναι προπύργιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η άσχημη κατάσταση στους δήμους δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κρίση και τα μνημόνια αλλά και στην επί δεκαετίες νομή τους από αιρετούς – επαγγελματίες οι οποίοι απαξιώνουν τους θεσμούς πολιτευόμενοι υπέρ προσωπικών στόχων ή (και) υπέρ τοπικών συμφερόντων. Υποβαθμίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πεδίο στήριξης κυβερνητικών ή στενά κομματικών επιλογών, αυθαιρετώντας ενάντια στη θέληση των πολιτών.
Σήμερα, γίνεται φανερό ότι το λεγόμενο «Παρατηρητήριο» αποτελεί ωμή παρέμβαση για τη χειραγώγηση των Δήμων και των τοπικών αποφάσεων. Είναι κοινή διαπίστωση ότι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του «Καλλικράτη» οδήγησε σε ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο Δήμου με τοπικές στρεβλώσεις. Η ενίσχυση των συμμετοχικών πρακτικών και των συλλογικών οργάνων του Δήμου προϋποθέτουν δραστική αλλαγή του νόμου. Σε όλα τα παραπάνω οφείλει να απαντήσει κάθε επίδοξος διεκδικητής του Δήμου και να μην κρυφτεί πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία του ή τον αυτοδιοικητικό προσανατολισμό των εκλογών.
Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται η διαχείριση του Δήμου Ξάνθης η οποία επιπρόσθετα σχετίζεται με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και τη συνεχή, επί τριάντα πέντε χρόνια, παρουσία της ίδιας παράταξης και των ίδιων φυσικών προσώπων ή συγγενών των στη δημοτική αρχή. Ο κύκλος αυτός κλείνει και έφτασε η ώρα της ανατροπής ενός αρτηριοσκληρωτικού κατεστημένου.
Φορέας της ριζικής αλλαγής στο Δήμο Ξάνθης είναι οι πολίτες με τις πρωτοβουλίες και τον εθελοντισμό τους. Εργαλείο της είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ με δημοψηφίσματα, συμμετοχικό προϋπολογισμό, ανοικτές διαδικασίες και όρος υλοποίησης της η εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής στην κρίση των πολιτών και η συνεργασία της με τις οργανωμένες τους δομές.
Προσδοκούμε σε ένα δήμο που δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον με συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με απόρριψη κάθε μοντέλου καύσης. Επιδιώκουμε την εξασφάλιση φθηνού νερού για κάθε οικογένεια με εξυγίανση, τακτοποίηση της ΔΕΥΑΞ και έλεγχό της σε βάθος χρόνου. Επιδιώκουμε την επέκταση των δομών αλληλεγγύης ώστε να καλύπτουν όλους όσους έχουν ανάγκη.
Αγανακτούμε διαπιστώνοντας ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε τραπεζοκαθίσματα και όχι στους δημότες. Επιζητούμε την ενασχόληση της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο με τους αθλητικούς χώρους αλλά και με τον αθλητισμό. Η πολιτική χρήσης ποδηλάτου και δικύκλων, οι ποδηλατόδρομοι, οι παρακάμψεις της πόλης και η λειτουργία δημοτικών πάρκινγκ αποτελούν όρους ποιότητας ζωής.
Η ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας με τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμούς ανέργων, ο σχεδιασμός της ενεργειακής συμπεριφοράς του Δήμου, ο ευρωπαϊκός του προσανατολισμός και ο οικονομικός επανέλεγχος του, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία μιας εναλλακτικής πρότασης για το Δήμο Ξάνθης. Η κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών παραγόντων του δήμου μας είναι το μέσο για τουριστική ανάπτυξη, συνεργασίες σε βάση επωφελή για τον Δήμο, ανάδειξη του πολιτισμού και δημιουργική σχέση με το Πανεπιστήμιο.
Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην διατήρηση του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου μας και στο ουσιαστικό άνοιγμά του απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Για όλα τα παραπάνω αντλούμε γνώσεις και εμπειρίες από όσα για δεκαέξι χρόνια προσέφερε η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ». Είναι προτάσεις για τη διαμόρφωση μιας προσπάθειας που θα διεκδικήσει στις εκλογές τον Δήμο Ξάνθης με γνώμονα τη δημιουργία και την υπεράσπιση ενός δήμου που όλοι αξίζουμε αλλά στερηθήκαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν παλιές λογικές και πρακτικές, δεν χωρούν πολιτικοί χώροι και «παρέες» που διαφέντεψαν τον τόπο για σαράντα χρόνια, δεν χωρούν αναξιόπιστοι άνθρωποι. Χωρούν όμως οι δημότες που θέλουν να υπηρετήσουν ένα τέτοιο σχέδιο, να εκτελέσουν το καθήκον τους ως πολίτες και μετά να επανέλθουν στην κοινωνία των πολιτών.
Η αλλαγή στον Δήμο μας δεν θα πραγματοποιηθεί με τη συσπείρωση διαχειριστών της εκλογικής ψήφου, με τη μετακίνηση και τον προσεταιρισμό «παραγόντων» ούτε με την αλλοτρίωση και τη χειραγώγηση της ψήφου εξαθλιωμένων κοινωνικών ομάδων.
Το νέο στον δήμο Ξάνθης έρχεται μέσα από την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση των πολιτών του.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes l.artbetting.net full information
How to register at bookamkersHere

© 2014 Αυτοδιοικητική Παράταξη για τον Δήμο Ξάνθης Πολίτες για την Ξάνθη

Scroll to top