Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
bigtheme
You Are Here: Home » Τουρισμός

Τουρισμός

Ο Νομός της Ξάνθης περιλαμβάνει  τα Στενά του Νέστου ως Αισθητικό Δάσος, το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης ( ανατολικό τμήμα του Δέλτα Νέστου και το δυτικό τμήμα της Βιστωνίδας), το μνημείο της Φύσης στο δάσος της Χαιτούς, και το νότιο ανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ροδόπης.

  Ο Δήμος της Ξάνθης στην μέση σχεδόν από αυτές τις περιοχές οικολογικής τουριστικής σημασίας δεν θα μπορούσε να μην έχει αναπτύξει διαδρομές και σημάνσεις από και προς τις περιοχές αυτές υποστηρίζοντας την προστασία τους μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Ξάνθης και Σταυρούπολης.) αλλά και την προβολή τους μέσα από διεθνείς εκθέσεις και φόρουμ για προστατευόμενες περιοχές ενισχύοντας τις δράσεις και των δύο Φορέων Διαχείρισης που τις εποπτεύουν , και τις διαχειρίζονται τις περιοχές αυτές, πχ. (Πινακίδες  στις εξόδους στην Εγνατία, διαφήμιση με γκράφιτι στα εξωτερικά των βαγονιών των τρένων, ποιοτικά μικρού μήκους σποτ σε κανάλια εσωτερικού και εξωτερικού).

 Ο καθαρισμός και η λειτουργία του περιαστικού Δάσους πάνω από την Παλιά Πόλη έως την περιοχή δυτικά προς το Καζίνο είναι σημαντικός χώρος για τον περιπατητή της Ξάνθης.

Ως κοντινός προορισμός και αξιοποιώντας και όσες κατασκευές έχει κάνει εκεί το Δασαρχείο Ξάνθης προσφέρει μία ποιοτική περιπατητική διαδρομή και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Το Δυτικό τμήμα του αναχώματος του Π. Κοσύνθου από την Ταβέρνα Κήπος μέχρι την Λίμνη Βιστωνίδα ως ποδηλατοδρόμου με σημεία ανάπαυσης και ενημέρωσης, μέσα από την διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Αβδήρων, και την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας.

Ο εκσυγχρονισμός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δασαρχείου Ξάνθης σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης.

Οι θεματικές ενότητες με τις οποίες μπορεί να προσδιοριστεί αλλά και με τις οποίες μπορεί να προωθηθεί ο τουρισμός είναι:

Πολιτιστικός τουρισμός Η Ξάνθη θεωρείται πανελλήνια ως τόπος πολιτιστικού τουρισμού. Οι “γιορτές της παλιάς πόλης”, το “καρναβάλι” κυρίως αλλά και το “φεστιβάλ Χατζηδάκη” και οι “γιορτές νεολαίας” που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμοί. Όμως αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους πολιτιστικούς φορείς προκειμένου να αναβαθμιστούν, να προσφέρουν ποιοτικότερο πολιτιστικό προϊόν και να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά τους με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχικότητα.
Συνεδριακός – Επιστημονικός τουρισός Ο συνεδριακός – επιστημονικός τουρισμός στην Ξάνθη, παρά την επί 40 σχεδόν χρόνια λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο και λοιπούς επιστημονικούς φορείς της Ξάνθης, την οποία οφείλουμε να προωθήσουμε, θα δώσει άλλη μια οικονομική ανάσα στον τόπο μας.
Ο καπνός ως τουριστικό προϊόν Ο εξαιρετικής ποιότητας καπνός που για δεκαετίες καλλιεργείται στον τόπο μας, μας κατέστησε παγκοσμίως γνωστούς. Οφείλουμε, σε συνεργασία με τους καλλιεργητές και κάθε φορέα που ασχολείται με τον καπνό, να αναδείξουμε την ιστορική πορεία αυτής της καλλιέργειας και να την καταστήσουμε ως ένα ακόμη σημαντικό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας.

Η σύνδεση της Παλιάς Πόλης με την περιοχή των καπναποθηκών που ήταν και η αιτία της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης με παρόμοιο τρόπο ανάδειξης των καπναποθηκών με αυτό των αρχοντικών της Παλιάς Πόλης (ταμπελάκι έτους ανέγερσης και ιδιοκτήτη και γενικά στοιχεία λειτουργίας). Λειτουργία του Μουσείου Καπνού που αραχνιάζει απέναντι από το Γυμναστήριο και ανάδειξη των υπαρχόντων χανιών.

Αθλητικός τουρισμός Ο Δήμος Ξάνθης διαθέτει πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων που όμως δεν βρίσκονται στην κατάσταση που θα έπρεπε και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα την ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους. Ακόμη, στον τόπο μας δραστηριοποιούνται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι, σε ένα μεγάλο φάσμα αθλημάτων που όμως η δράση τους και οι επιτυχίες γίνονται γνωστές σε ελάχιστους. Με την αρωγή του Δήμου, η Ξάνθη μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, εθνικού και διεθνούς επιπέδου. Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που θα προσελκύσουν εκατοντάδες αθλητές αλλά και φιλάθλους θα είναι:

  • η ετήσια καθιέρωση διεθνούς αγώνα δρόμου υγείας, μιας και η Ξάνθη έχει το χάρισμα να περιβάλλεται από βουνά και δάση εξαιρετικής ομορφιάς
  • η ετήσια καθιέρωση διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Οι δύο αγώνες θα γίνονται με τη συνεργασία Δήμου και των αντίστοιχων συλλόγων της Ξάνθης.

Οικοτουρισμός – Αγροτουρισμός – Οινοτουρισμός Τα χαρακτηριστικά αυτών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι:

  • 1. η μικρής κλίμακας, ελεγχόμενη και ρυθμιζόμενη ανάπτυξη
  • 2. η ποικιλία δραστηριοτήτων σε ατομική / ανεξάρτητη βάση ή μικρής κλίμακας και
  • 3. η έμφαση στην απόκτηση εμπειριών για τις τοπικές κουλτούρες και στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών

Αυτές οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικές πηγές εσόδων για τους ανθρώπους της υπαίθρου του Δήμου μας και όχι μόνο και θα συνδράμουν στην  βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη που πρέπει να επιδιώκουμε.

Εργαλεία για την ανάπτυξη αυτή είναι:

– η Σταυρούπολη,  τα ορεινά χωριά μας, οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι παραδοσιακές καλλιέργειες, οι συνεταιρικές κοινωνικές δράσεις, τα οινοποιεία του Νομού μας, τα παραδοσιακά αγνά προϊόντα.

Ορεινός – Ορειβατικός – Αναρριχητικός Τουρισμός & Τουρισμός περιπέτειας Ο ορεινός όγκος της Οροσειράς της  Ροδόπης που καλύπτει το ήμισυ του Νομού μας, με εξαιρετικά δάση, κορφές, καταρράκτες, εκπληκτικής ομορφιάς βραχώδης τοποθεσίες όπως αυτή στην περιοχή Κούλα, το βραχώδες αναρριχητικό πεδίο του Νέστου, ο ποταμός Νέστος, το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης, είναι κάποια από τα κλειδιά που σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους και ιδιωτικούς φορείς του τόπου μας, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές (μονοπάτια, γεφύρια, σήμανση, προβολή κλπ) μπορούν να ξεκλειδώσουν το τεράστιο κεφάλαιο αυτών των μορφών τουρισμού.
Θεραπευτικός – Ιαματικός τουρισμός Αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Ποταμιάς και Θερμών, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους Αβδήρων και Μίκης, με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes l.artbetting.net full information
How to register at bookamkersHere

© 2014 Αυτοδιοικητική Παράταξη για τον Δήμο Ξάνθης Πολίτες για την Ξάνθη

Scroll to top